Nya handledarutbildningar på gång!

Den 11 – 13 oktober kör den nya handledarutbildningen kring lärandematriser igång, denna gång i Göteborg. Information och anmälningsblanketter ligger ute på GR Pedagogiskt centrum som sköter all administration kring handledarutbildningen. Denna andra omgång gör jag nämligen handledarutbildningen i samarbetet med GR i Göteborgsregionen, närmare bestämt med Kristoffer Creutz och Sandra Svensson som jag lärt känna under flera träffar sen min föreläsning i Göteborg i höstas. Upplägget är snarlikt det i första omgången, med några nyheter:

Lokalen är på GR, Göteborg som dessutom ordnar all mat under träffarna.
Vissa utbildningsdagar kommer vi att vara två ledare, för att bli extra effektiva.
Sandra och Kristoffer kommer att utnyttja sin närhet till skolor i Västsverige och sin kompetens kring skolutveckling och ledningsfrågor, genom att följa upp och stötta LM-processen långsiktigt under och efter utbildningen.

Jag kommer precis som med den första omgångens handledarskolor introducera LM-arbetet vid ett par tillfällen och hålla kontinuerlig kontakt med handledarna i kursen. Så övertyga all skolledning/personal på din skola om det stora behovet av verktyg för att göra lärandet begripligt för elever! Anmäl er sedan på GR`s hemsida

Jag är dessutom på gång att sluta ramavtal med två hela kommuner, som vill köra en egen handledarutbildning för samtlig personal i kommunen. Ett spännande koncept som öppnar nya perspektiv: Kontinuerliga handledar-/rektorsträffar i kommunen för att följa upp LM-processen och delge varandra idéer, samkörningsfördelar med storföreläsningar m m.

Mängder av andra skolor över hela landet har aviserat att de är intresserade av handledarutbildningar, både i norra Sverige, Stockholmsområdet och Skåne med omnejd. När dessa handledarutbildningar kan starta är beroende av att detaljerade upplägg kring uppstart och datum för utbildning 3 och 4 spikas, något som bör vara klart före sommaren. Därefter kan jag ta ställning till när och var kommande handledarutbildningar kan starta.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s